Zonnebanken | Sportschool met de beste faciliteiten | Obifit.nl

Faciliteiten

All Inclusive

Na het sporten lekker ontspannen met een heerlijke kop koffie, thee of soepje! Bij Obifit kan dit allemaal. Ons gezellige lounge gedeelte nodigt je uit om heerlijk even uit te puffen, na te praten over je sportprestaties of rustig een tijdschrift te lezen.

Bij Sportcentrum Obifit kun je gebruik maken van onze zonnebanken wij hebben twee keuze mogelijkheden;

Foto 1: De snelste “rechtopstaande” die wij jou als lid aanbieden is de nieuwe i9, de ruimste rechte bruiningservaring in de powertower serie voor een naadloze bruine kleur op ieder deel van jouw lichaam. Door het ruime ontwerp kun je vrij bewegen.

Voordelen
Je krijgt geen drukplekken en alle moeilijke plekken worden toch bruin.
Foto 2: Het geheim naar succes is de Q15 serie van Ultrasun. Deze luxueuze serie zal u perfect bruinen, met aerodynamische lijnen, futuristisch ontwerp en uitmuntende prestaties. De Q15 zorgt voor het bereiken van een buitengewone bruine kleur en voor het bijhouden zoals je dit graag wenst.

Voordelen
Airco, breeze, gezichtsbruiner, de Q15 is uitermate ontspannend
met een perfecte ligvorm.

Stoelmassage

Stoelmassage is een korte, ontspannende en activerende massage. Stoelmassage werkt preventief en vermindert stress en klachten.

Binnen Sportcentrum Obifit heeft u de mogelijkheid gratis gebruik te maken van deze faciliteit, welke wordt verzorgd door Lorisa Beernink van Praktijk Dichtbij.

Waarom stoelmassage?
Door spanning, druk, veel computerwerk, steeds herhaalde bewegingen of door een verkeerde houding kunnen er klachten ontstaan zoals hoofdpijn, schouder-, nek- en rugklachten, pijnlijke armen, ellebogen en polsen en concentratieverlies. Deze klachten hebben invloed op je algehele gevoel van welbevinden.

De behandeling
Bij stoelmassage worden drukpunten op hoofd, nek, schouders, armen, handen, rug en heupen gemasseerd. Deze punten zijn bekend vanuit de acupunctuur. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten, en wordt over de kleding heen gegeven op een speciaal voor de massage ontwikkelde stoel. Door deze massage ontstaat er een betere doorstroming van bloed, lymfe en energie waardoor u zich weer fitter en energieker voelt en stress en andere klachten verminderen.

De voordelen op een rij
 • In 15 minuten ontspannen, helder, fit en energiek.
 • Bevordert de circulatie van bloed, lymfe en energie.
 • Vermindert stress en klachten en werkt preventief.
 • Laagdrempelig: de massage wordt over de kleren heen gegeven op een speciale stoel.

Massage en massagetherapie

Ons lijf laat ons van alles voelen: gejaagdheid, onrust, vermoeidheid, pijn etc. In de drukte van alle dag valt het niet altijd mee om aan deze signalen aandacht te geven. We moeten vaak veel en snel. Stress en klachten liggen op de loer, terwijl we juist verlangen naar rust en meer energie.

Binnen Obifit heeft u de mogelijkheid om lekker te genieten van een ontspannen massage of d.m.v. massagetherapie klachten te voorkomen of deze te verhelpen. Daarvoor werkt Obifit samen met Lorisa Beernink van Praktijk Dichtbij. Een locatie van Praktijk Dichtbij bevindt zich naast de zonnebankruimte.

Massage geeft aandacht aan lichaam en geest. Het maakt je spieren en weefsel los, zodat je weer doorstroming voelt en pijn vermindert. Daarnaast kan je lichaam door aanraking opgeslagen spanning weer loslaten. Massage geeft rust, ontspanning en nieuwe energie.

Massagetherapie besteedt aandacht aan de signalen die je lichaam uitzendt om jou iets duidelijk te maken. Je wordt je bewust van wat je lichaam nodig heeft en wat jij nodigt hebt voor jouw welzijn. Je krijgt inzicht in de reden van een klacht, in jezelf en hoe het anders kan.

Bij het masseren wordt gebruik gemaakt van verschillende massagevormen. Kijk voor meer informatie hierover op praktijkdichtbij.nl. Massage/massagetherapie kan helpen bij:
 • Rug-, nek- en schouderklachten
 • Vermoeidheid
 • Overbelasting, burn-out
 • Slecht slapen
 • Hoofdpijn
 • Opgejaagdheid, stress, onrust, piekeren
 • Snel geirriteerd, somber, neerslachtig

en ook bij……
 • Vage, niet te verklaren klachten
 • Gevoelens van angst, verdriet, eenzaamheid, machteloosheid
 • Gevoelens van minderwaardigheid, onzekerheid
 • Sociale en/of relationele problemen

Voor het maken van een afspraak kunt u terecht bij één van de fitnessinstructeurs/-instructrices of bel 06 - 558 325 06. Wilt u meer informatie over Praktijk Dichtbij, kijk dan op www.praktijkdichtbij.nl.lesrooster